Traducere din romana in rusa

Traducere din romana in rusa

Aveti nevoie de traducere din romana in rusa?

Biroul nostru de traduceri va intampina cu o echipa de specialisti pregatiti sa va ofere oricand o traducere din romana in rusa, intr-un timp scurt, printr-o organizare eficienta.

Garantam ca veti beneficia de traducere din romana in rusa corecta, de calitate, efectuata de traducatorii nostri autorizati de Ministerul de Justitie din Romania.

In plus, va putem oferi si legalizare, supralegalizare sau apostilarea traducerilor din romana in rusa autorizata. Va asiguram toate acestea la un pret avantajos dumneavoastra.

Asteptam sa ne contactati atat pentru a ne solicita serviciile, cat si pentru a va clarifica eventualele nelamuriri cu privire la serviciul nostru de traducere din romana in rusa.

Simboluri rusesti- Matrioska

Matrioska (in rusa: Матрёшка) este, de fapt, un set de papusi din lemn cu dimensiuni din ce in ce mai mici, goale la interior, asa incat papusile cele mai mici sa poata fi introduse in cea mai mare. Primul set de papusi de acest tip a fost sculptat in 1890 de Vasili Zvezdocikin. In mod traditional, cea mai mare dintre papusi reprezinta o femeie imbracata intr-un sarafan tipic rusesc. Figurinele din interiorul acesteia sunt felurite, de obicei cea mai mica dintre ele reprezinta un bebelus.

Numarul de figurine dintr-un set variaza, in general, intre 5 si cateva zeci. Matrioscile moderne sunt compuse, de obicei, dintr-un numar impar de papusi, dar acest lucru nu este o regula. Forma Matrioscai este aproximativ cilindrica, cu un capat mai rotund (pentru cap) si subtiata la celalalt capat; papusa nu are maini (sau daca are, acestea sunt pictate)

Primele abateri de la foma traditionala a Matrioscai au aparut in timpul Perestroicii. Atunci liderii Uniunii Sovietice au inceput sa fie reprezentati pe figurine. Incepand de la cea mai mare figurina, ce il infatisa pe Mihail Gorbaciov si pana la cea mai mica: Vladimir Lenin. Cele mai noi versiuni ale acestei Matriosci incep cu Dimitri Medvedev.