Traducator rusa

Traducator rusa

Aveti nevoie de serviciile unui traducator rusa?

Daca aveti nevoie de traducator rusa compania noastra de traduceri va ofera posibilitatea de a beneficia de serviciile unui traducator rusa autorizat de Ministerul de Justitie din Romania.

Echipa noastra de traducatori este formata din adevarati specialisti in materie de traduceri. Pentru fiecare domeniu in parte (medical, juridic, economic, tehnic etc.), traducatorii nostri efectueaza traduceri caracterizate atat de o calitate exceptionala, cat si de rapiditatea cu care sunt livrate.

Mai mult decat atat, oferim si legalizarea, supralegalizarea sau apostilarea documentelor dumneavoastra, daca solicitati acest lucru. De asemenea, va putem asigura si servicii de interpretariat rusa.

Pretul pentru toate aceste oferte este avantajos dumneavoastra.

Contactati-ne atat pentru a va oferi traducator rusa, cat si pentru celelalte servicii!

Despre limba rusa

Evolutia in timp a limbii ruse nu este usor de urmarit pentru ca pana in secolul al XVII-lea limba religioasa si culturala a poporului rus a fost slavona folosita de biserici. Cu toate acestea, pe teritoriul Rusiei, slava veche a suferit destul de multe modificari atat in vocabular, cat si in pronuntie; aceasta schimbare a inceput destul de devreme. Cel mai vechi document continand elemente de limba rusa dateaza din secolul al XI-lea. Textele ucrainiene se diferentiaza de cele rusesti spre sfarsitul secolului al XII-lea, dar bielorusa nu apare ca limba separata de rusa pana in secolul al XVI-lea.

Cand Petru cel Mare a inceput reformele iluministe la inceputul secolului al XVIII-lea, limba rusa a inceput sa capete influente occidentale, preluand un mare numar de cuvinte. Petru a fost primul care a schimbat si simplificat alfabetul chirilic folosit pentru scrierea in limba rusa. Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea si  inceputul secolului al XIX-lea , in mare parte ca rezultat al scrierilor lui Alexandru Puskin, rusii au reusit sa depaseasca dominatia slavonei, dezvoltandu-si propria limba, totusi cu influente slavone. Rusa literara se bazeaza pe dialectul folosit in Mosova si in apropiere de Moscova, Moscova devenind astfel centrul cultural al tarii. Reforme ce au avut ca scop simplificarea si standardizarea scrisului limbii ruse, dar si gramaticii, au fost introduse dupa Revolutia din 1917.